Twitter Wordle

Twitter Wordle

Op www.wordle.net kun je een willekeurige tekst invoeren en deze in een grafische “word cloud” laten omzetten. Naarmate een woord vaker voorkomt in de invoertekst, zal het ten opzichte van de andere (minder gebruikte) woorden groter worden weergegeven. Een voorbeeldje: het artikel over twitter dat ik onlangs op dit weblog heb geplaatst ziet er na de wordle-conversie als volgt uit:

Niet verbazingwekkend dat het woord twitter in bovenstaande afbeelding het meest in het oog springt, maar in elk geval boeiend om te zien hoe de afzonderlijke woorden van een tekst betekenisvol kunnen samenhangen binnen een grafische weergave. Tot op zekere hoogte natuurlijk, want om nu te weten te komen wat ik precies over twitter heb geschreven, kun je toch maar beter het originele artikel lezen.