Van Ostaijen springlevend!

Van Ostaijen springlevend!

Paul van Ostaijens werk is ook in de 21e eeuw nog altijd een bron van inspiratie en vermaak. In het televisieprogramma Kunststof TV van de NTR kreeg de dichter afgelopen zondag 9 januari 2011 weer volop lof toegezwaaid. Aanleiding hiervoor was de nieuwe theatervoorstelling Bankroet Jazz Live!, waarin de Berlijnse periode (1918 tot 1921) van de dichter en zijn tumultueuze verhouding met Emma Clément centraal staan. Door historische filmfragmenten, live jazzmuziek en zang te combineren is de voorstelling een multimediaal spektakelstuk geworden. Bekijk ook de website: www.bankroetjazz.nl

Boem Paukeslag
Ter introductie van de dichter begon de uitzending van Kunststof TV met een animatie van het bekende gedicht Boem Paukeslag. De vertoonde animatie heb ik in 2006 gemaakt in het kader van mijn afstudeerscriptie over de ‘elektronisch-poëtische potentie’ van Bezette Stad, het meest experimentele dichtwerk dat Van Ostaijen heeft nagelaten. Bekijk de uitzending van Kunststof TV met als luidruchtige binnenkomer mijn animatie van Boem Paukeslag (start animatie: 0:47 sec).